SOŠ technická Zlaté Moravce


Aktuality


  Krajské kolo súťaže Stredoškolskej odbornej činnosti na Strednej priemyselnej škole strojníckej a elektrotechnickej v Nitre bolo exhibíciou najlepších žiackych prác a zručností žiakov stredných odborných škôl Nitrianskeho kraja. V odbore Informatika získala Stredná odborná škola technická zo Zlatých Moraviec so zariadením Informačný mobiliár prvé miesto a zabezpečila si tak postup na celoslovenské kolo SOČ do Banskej Bystrice.

  Žiačka štvrtého ročníka odboru Logistika Martina Beňačková sa predstavila na krajskom kole SOČ zariadením Informačný mobiliár. ,,Má slúžiť na informovanie širokej verejnosti o systéme duálneho vzdelávania a o firmách v ktorých sa edukácia realiuzuje. Taktiež poskytuje všetky dôležité a potrebné údaje o štúdiu a škole ako takej“ uviedla Martina. Informácie sú rozdelené do sekcií a podsekcií čo má veľký význam pri prehľadnosti a rozložení informácií na informačnom paneli. Ovládanie obrazovky dotykom je ďalším výhodným a jednoduchým prvkom zariadenia.Na projekte Informačného mobiliáru participovalo viac žiakov, čo sa pozitívne podpísalo na celkový dizajn výrobku. Naši žiaci majú za sebou množstvo úspešných projektov ktoré ich posúvajú z roka na rok k výšsím métam a cieľom a rozvíjajú ich myslenie a zručnosti

  Hodnotiaca komisia mala náročnú úlohu. Odborná komisia v odbore Informatika zhodnotila mobiliár kladne a navrhla dané zariadenie a systém ponúknuť a zaviesť na ďalšie stredné školy v rámci informovania verejnosti pomocou IKT. Práce nasadili svojou úrovňou ,,latku,, vysoko a komisia mala náročnú úlohu vyhodnotiť práce skutočne objektívne vzhľadom na ich kvalitu, nápaditosť,prevedenie a použité technológie i materiály .Tieto aspekty súťažných prác posúvajú každoročne charakter SOČ na vyššiu úroveň. Tridsiaty deviaty ročník krajského kola SOČ sa uskutočnil 4. apríla 2017 a súťažilo na ňom 110 súťažných prác v 17 súťažných odboroch. Na celoslovenské kolo do Banskej Bystrice v rámci Nitrianskeho kraja postupujú z každého odboru dvaja súťažiaci umiestnení na prvom a druhom mieste.

 Diplom za 1.miesto v SOČ 2017 pre našu žiačku Martinu Beňačkovú v PDF formáte.

 Mgr. Stanislav Kramár

Za správnosť, úpravu a vecnosť zodpovedá autor príspevku.

soc_2017