SOŠ Zlaté Moravce


Slávnostné uvedenie stoličkového výťahu do prevádzky.

Stredná odborná škola technická, Ul. 1. mája 22, Zlaté Morave v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu vždy rešpektovala právo všetkých detí na rovnaký prístup ku vzdelávaniu a v rámci svojich možností vytvárala podmienky aj pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami vrátane detí s telesným postihnutím. Ponúkame študijné odbory, ktoré v minulosti úspešne študovali a v súčasnej dobe aj študujú žiaci integrovaní medzi intaktných spolužiakov. Celé vzdelávanie však prebieha v učebniach na prízemí školy, pretože na vyššie podlažia budovy sa zdravotne ťažko postihnutí žiaci bez cudzej pomoci nedostanú.

Preto sme s radosťou privítali projekt „Dostaneme Ťa do školy“, vyhlásený Nadáciou ZSE v spolupráci s OZ APPA na zabezpečenie bezbariérového riešenia škôl a školských zariadení. Sme ešte radšej, že sme boli úspešní a na vybudovanie stoličkového výťahu sme získali 8 000,- eur. Následne sme svojpomocne v rámci benefičných trhov vyzbierali zvyšnú sumu, potrebnú na dofinancovanie výťahu, a preto mohol byť stoličkový výťah počas jarných prázdnin zmontovaný a počas EČ a PFIČ MS, aj úspešne odskúšaný našou žiačkou IV.MPL, odbor logistika Martinou Pintérovou.

K vybudovanie výťahu patrí aj slávnostnú kolaudáciu, ktorá sa konala dňa 25. apríla 2019 za účasti vzácnych hostí: poslanec NR SR a podpredseda NSK p. Marián Kéry, za nadáciu ZSE správca p. Peter Bednár a p. Erika Škultétyová, za OZ Asociácia pomoci postihnutým APPA p. Miriam Juhanesovičová a p. Ľudovíta CHmelárová, za odbor školstva ÚNSK p. Ľubica Libová a p. Iveta Verešová, zástupcovia vedenia našej školy a samozrejme žiačka IV.MPL Martinka Pintérová a jej obetaví rodičia

Ďakujem všetkým ľuďom s veľkým srdcom a verím, že výťah bude dlhé roky slúžiť tým, ktorí takúto pomoc potrebujú.

Ing, Eva Koprdová, riaditeľka školy

Za správnosť, úpravu a vecnosť zodpovedájú autori príspevkov.

Ďaľšie foto z uvedenia do prevádzky.

DOD 2018