SOŠ Zlaté Moravce


Lyžiarsky výcvik - 2018

Lyžiarsky výcvik dopadol na výbornú

  V dňoch 19.-23.2.2018 sa žiaci SOŠ technickej Zlaté Moravce zúčastnili lyžiarskeho výcvikového kurzu v lyžiarskom stredisku SKI Drozdovo. Päť dní strávili v peknom zasneženom prostredí pri výborných lyžiarskych podmienkach. Kurzu sa zúčastnilo 26 žiakov prvých ročníkov.

Žiaci plnili počas dňa výcvikový plán, a to doobeda od 9:00 do 11:30 hod. a poobede od 13:30 do 16:00 hod. V stredu a vo štvrtok mali možnosť zúčastniť sa aj večerného lyžovania. Žiaci boli rozdelení do troch skupín lyžiarov podľa výkonnosti. Celodenná činnosť žiakov bola vyhodnotená počas večerných prezentácií, kde sa žiaci dozvedeli aj plán na ďalší deň.

V stredu poobede sa všetci zúčastnili výstupu na Považský Inovec. Na záver kurzu sa konali preteky v slalome, kde si pretekári zmerali svoje sily a nadobudnuté zručnosti.

Lyžiarsky výcvikový kurz dopadol na výbornú. Všetci žiaci, ktorí stáli prvýkrát na lyžiach sa naučili lyžovať a ostatní sa zdokonalili v lyžiarskych technikách. A to bolo hlavným cieľom lyžiarskeho výcvikového kurzu. Medzi žiakmi vládla vynikajúca atmosféra a domov sa vrátili s mnohými zážitkami a novými skúsenosťami.

 Mgr. Milan Varga

Za správnosť, úpravu a vecnosť zodpovedájú autori príspevkov.

Foto z lyžiarského výcviku -