SOŠ Zlaté Moravce


Imatrikulácie 2019


Imatrikulačné popoludnie.

Tohtoročné imatrikulácie boli pre zmenu v réžii triednych učiteľov. Rozhodli sme sa prerušiť šnúru takých zvykov, ako je „uvítací drink“, po ktorom bolí brucho, rozbíjanie vajíčok na hlave, či obaľovanie tváre v múke. Pripravili sme pre našich prvákov 10 súťažných úloh športovo-zábavného charakteru, pri ktorých si zmerali svoje sily a zbierali body pre svoju triedu. Tento imatrikulačný duel prebiehal medzi triedami 1.M a 1.MPL.

Žiaci sa s plným nasadením vrhli do súboja o hlavnú cenu pre víťaza – pizzu. Popri športových disciplínach nechýbal ani stoličkový tanec a lámanie si jazyka v jazykolamoch. Pred samotným súbojom sa žiaci rozohriali pri preskakovaní latky, čím splnili podmienku na prijatie do technického cechu.

Na záver triedni učitelia korunovali kráľa a kráľovnú imatrikulácií, ktorými sa stali Henrieta Koprdová z 1.M a Viktor Mesároš z 1.MPL. Súboj tried skončil remízou, a tak chutná pizza skončila v žalúdkoch všetkých zúčastnených. Aká atmosféra vládla na tohtoročných imatrikuláciách sa môžete dozvedieť z priložených fotografií.

Ing. Štefan Končal

Ing. Jarmila Vargová

Za správnosť, úpravu a vecnosť zodpovedá autor príspevku.

Foto z imatrikulácie -