SOŠ Zlaté Moravce


"Hodina Deťom" - 14. November 2019


"Hodina Deťom" - 14. November 2019

Aj vďaka vašej podpore dokážeme každý rok prepájať tých, ktorí pomoc potrebujú a tých, ktorú ju môžu a chcú poskytnúť.

Celoročná verejná zbierka, ktorá ako symbol spájania sa v prospech detí a mladých ľudí z celého Slovenska funguje nepretržite už 18 rokov a vytvára stabilný a efektívny systém podpory pre deti a mladých ľudí zo všetkých regiónov Slovenska.

Hodina deťom podporuje 4 oblasti práce s deťmi a mladými ľuďmi-

  1. Dieťa a jeho radosti - Preventívne projekty zamerané na rozvoj vzťahov, úcty k sebe aj iným, na rozvoj tvorivosti a aktivity detí, na motiváciu detí a mladých ľudí k práci na svojom rozvoji aj k práci v prospech iných.
  2. Dieťa a jeho starosti – Intervenčné projekty zamerané na riešenie problémov detí, keď nie sú rešpektované, nie sú dostatočne pripravené na ťažké životné situácie, v ktorých sa ocitnú; projekty pomáhajúce deťom so zdravotným znevýhodnením, dlhodobo hospitalizovaným a so špeciálnymi potrebami.
  3. Dieťa a jeho škola – Projekty zamerané na školské prostredie, na vzdelávanie a rozvoj životných zručností a zručností detí aj učiteľov, na finančnú gramotnosť, inovácie vo vzdelávaní aj na vysoko efektívne učenie.
  4. Dieťa a jeho komunita – Projekty zamerané na budovanie bezpečného prostredia pre deti, podporu vzájomnej spolupráce organizácii pracujúcich s deťmi a mladými ľuďmi, a tiež na podporu na spolupráce so samosprávami, na výmenu skúseností a rozvoj pracovníkov.

Na túto zbierku sa podujali dobrovoľne žiaci 1.MPL triedy Kristián Holečka, Eva Némová, Sofia Ondriášová, zbierka sa uskutočnila 14. Novembra 2019 začala sa na našej škole SOŠ technickej a potom sa žiaci vybrali do ulíc Zlatých Moraviec.

Vyzbieralo sa 113,86 Eur. Všetkým, ktorí prispeli patrí veľká Vďaka.

Za správnosť, úpravu a vecnosť zodpovedá autor príspevku.

Foto z akcie -