SOŠ Zlaté Moravce


Enersol 2018

ENERSOL v Rakúsku - Hollabrunn 2018

  V dňoch 19. a 20. apríla sa konal 15. ročník medzinárodnej konferencie Enersol v rakúskom Hollabrune. Tejto konferencie sa zúčastnili žiaci zo Slovenska, Českej publiky, Nemecka, Rakúska a Slovinska, celkom 49 žiakov – výhercov celoštátnych kôl ENERSOL, medzi ktorými bola aj naša žiačka II.MPL triedy Lujza Masaryková, ktorá študuje študijný odbor mechanik počítačových sietí.

  Slovenskú delegáciu tvorilo jedenásť študentov pripravených prezentovať svoje práce na medzinárodnej pôde. Šudenti prezentovali svoje nápady a projekty na tému obnoviteľných zdrojov energie, znižovania spotreby energie a znižovania emisií. Prezentácia projektov prebiehala v anglickom jazyku. Všetci účastníci tejto konferencie získali ocenenie za ich odprezentované projekty.

  Počas týchto dvoch dní bolo prezentovaných 35 projektov. Žiaci mali počas dvoch dní možnosť spoznať mesto Hollabrun a taktiež žiakov z partnerských krajín.

  Náš projekt zaujal aj hodnotiacu porotu, ktorá vyzdvihla hlavne praktické využitie mobiliáru ako informačného prostriedku v rôznych inštitúciach - pre širokú verejnosť. Sme radi, že sme mali možnosť zúčastniť sa tejto konferencie a ďakujeme našej žiačke za reprezentáciu našej školy.

Za správnosť, úpravu a vecnosť zodpovedájú autori príspevkov.

Foto z Enersolu -

Enersol 2018